PUNCAK BUKIT KLEDANG IPOH

Wednesday, 28 October 2009

KAYUHAN BERSAMA PEMIMPIN

Tarikh : 31/10/2009
(Sabtu)Masa : 7.15 pagi
Tempat Pelepasan : Parit
Laluan : Parit > Bota > Parit ( 35KM ) onroad
Yuran Penyertaan : PERCUMA
SIT diberi Kuota seramai 50 orang sahaja. Kepada yang berminat sila hubungi saya
(019-5755080) atauTn Kamarul di talian 017 5581676.
tempat adalah terhad..
# Baju T, makanan dan minuman PERCUMA..
p/s: Anda juga boleh tinggalkan pesanan kat chat box saya sekiranya ingin menyertai selewat-lewatnya esok. Sila sertakan nama penuh anda
SENARAI NAMA YANG TELAH MENDAFTAR
1 Md Nasir (9m2NNL)
2 Sallehan (9w2SBD)
3 Shaharudin B Mansurdin (9w2DSI)
4 Najdi B Ismail (9w2DFA)
5 Eimiza Qamal
6 Azhar (9w2LPP)
7 zaudi (9w2DPL)
8 kamarul (9w2PCU)
9 Mohd Nor Affendi
10 Shamsul Anuar B Shaarani(9w2HML)
11 Salkhairulizan (9w2NDB)
12 Mohamad Azmi B Mohamed
13 Abdullah Sani
14 Meor
15 Kamarulzaman
16 Pie
17 Rosli
18 Baharin
19 Shahrul
20 Lokman
21 SJ Sobri (IPD PERAK TENGAH)
22 SJN Yusof (IPD PERAK TENGAH)
23SJN Nasir (IPD PERAK TENGAH)
24 KPL Roslan (IPD PERAK TENGAH)
25 DSP Som Sak (IPD PERAK TENGAH)
26 INS Zulkifli (IPD PERAK TENGAH)
27 INS Zulkifli (IPD PERAK TENGAH)
28 IPD PERAK TENGAH
29 IPD PERAK TENGAH
30 IPD PERAK TENGAH
31 Shamsul Kamal B Mat Isa
32 Mohd Hanif
33 Mohd Khalil B Ibrahim
34 Md Hashimi B Hashim
35 Noor Hisham Shahrul (9w2OCC)
36 Muhammad Noor Shaffiq
37 Firdaus (9w2FEZ)
38 Jamil (9w2VZO)
39 AzrulHaniedy
40 Zaleha Bt Ibrahim
41 Muhammad Shahrul Nazmi B Shamsul Anuar
42 El-Yas B Ali Yasak
43 Khalaili B Musa
44 Abdul Rahim B Abdullah Azizi (9w2YIN)
45 Abdul Rahman B Abdul Rahim (9w2YIM)
46 Mokhtarudin B Mohd Zahar
47 Ahmad Rakimi (9w2RKM)
48 Kaswan
49
50



Read more...

Sunday, 25 October 2009

SUDAH SELESAI

Setelah hampir 2 minggu harmonic saya berlatih mengayuh basikal, hari ini segala-galanya telah sampai ke penyudahnya. Antara gambar yang sempat diambil
Baby yang baru berusia beberapa bulan inipun turut sama menyertai Family Ride. ANDA YANG BELUM BERKAYUH BILA LAGI!

Gambar-gambar lain boleh anda lihat kat slide show








Read more...

Saturday, 24 October 2009

DAH SAMPAI PENANG


ATAS FERI ON THE WAY KE PENANG



Read more...

Thursday, 22 October 2009

MANA SATU NI


Pening betul nak buat pilihan. Yang mana satu idaman kalbu. Pelaburan yang nak kena keluar boleh tahan juga besarnya. Kalau dah buat pilihan mesti guna sampai habis.
AUDIO
atau
VISUAL.
Hanya beberapa kawan saja yang tahu makna yang tersurat disebalik Audio atau Visual. Pening, pening, pening

Read more...

Wednesday, 21 October 2009

KEPANASAN MATAHARI HS9

Elok je masa search blog rakan2, tiba2 terjumpa artikel ini

Wahai kawan2, FIKIRLAH SENDIRI

Read more...

RIDE WITH CM

LATEST UPDATES ( 20/10/09 10.00pm)
For the round island riders, esp those not familiar with the route, please look out for red arrows paint sprayed discreetly on the road at important intersections. Also there will be poster red arrows with our event logos on it mounted on strategic points to show you the direction. To further ensure that you do not land yourself in Butterworth, RELAs will be there to guide you.

Read more...

Tuesday, 20 October 2009

LATEST UPDATES RIDE WITH CM

LATEST UPDATES ( 19/10/09 10.00pm)

AS of today, we have engaged 120 RELAS, 6 police outriders, about 20 traffic police personnels, 30 St John (paramedics, first aiders, motorised paramedics and bicycle paramedics), 3 ambulances, 50 girl guides, 15 Rotarians, 15 G Club members and wives and our latest addition 15 HAM Radio Operators who will be based along the route, in all 3 ambulances and also at the base Medical camp so as to maintain constant simultaneous communication throughout the event.

MPPP has also consented to provide free parking (181 bays) at Fort Cornwallis car park from 6 am to 1 pm.

We also like to confirm that the Sg Rusa water station will be unique as it is actually a Pak cik's stall selling nasi lemak, roti chanai and teh. He has consented for us to use the front part of the stall, his table etc and our sponsor Suntonic will be providing isotonic drinks and we have sourced some bananas from the Balik Pulau locals for our participants. Should you fancy a cup of tea with roti chanai and nasi lemak, make sure you bring along some money to pay our Pak cik. (He only provide the space for free not his food!!!)
Saya saja highlight 2 group tu, biar rakan2 GERAM!!!!!
KAT BAWAH NI BUKAN ANNOUNCEMENT DARI RIDE WITH CM. SAJA NAK MERAPU
Preparation dah dibuat, jenterapun dalam condition yang memuaskan. Walaupun tak kayuh sejauh rakan2 lain, preparation kena buat jugak. Latihan mesti ada walaupun hanya 12km. Tujuan masuk 12km adalah supaya my harmonic merasa berkayuh dengan orang ramai. Yang penting hati XYL kena jaga, maklumlah kebelakangan ni hampir setiap hujung minggu asyik tak de je kat rumah. Nak jaga hati punya pasal kita bawa depa bercuti

Read more...

Sunday, 18 October 2009

PENGUMUMAN RIDE WITH CM

Attention participants !! Please read the updates below ! As the big day draws nearer, we urge you to stay tuned for latest updates.

UPDATES (18/10/09 10.00pm)
ROUND ISLAND RIDES; GATHER IN FRONT OF TOWNHALL 6.15 AM. THE RIDING NUMBER WILL BE IN BLACK AS BELOW. PRE RIDE BRIEFING AT 6.45 AM. FLAG OFF AT 7.00 AM ACCOMPANIED BY CIMB DRUMMERS AND LION DANCE. (One water station at Sungai Rusa with bananas - pending availability)

TELUK BAHANG RIDES; GATHER IN FRONT OF TOWNHALL 7.15 AM. RIDING NUMBER WILL BE IN GREEN AS BELOW. PRE RIDE BRIEFING AT 7.45 AM. FLAG OFF AT 8 AM ACCOMPANIED BY CIMB DRUMMERS AND LION DANCE. (One water station in front of Hotel Mutiara)

FAMILY RIDES; GATHER IN FRONT OF TOWNHALL AT 8.15 AM. RIDING NUMBER WILL BE IN RED AS BELOW. PRE RIDE BRIEFING AT 8.30 AM AND FLAG OFF IMMEDIATELY. THE CIMB DRUMMERS WILL BE ON THE LORRY IN FRONT LEADING THE WAY. (One water station manned by G hotel in front of G hotel at Gurney Drive)

Water stations and availability of water and drinks after the event is our main concern. We hv 5000 bottles of plain water from PBA, isotonic drinks from Suntonic, green tea from Green Home, nutritious drink from Milo, and lastly G hotel will be sponsoring and manning the Gurney Drive and probably the Tlk Bahang water stations in front of Mutiara hotel

Please make sure you gather with the right group. Check your fellow riders riding number color. If it is the wrong color, one of you is in the wrong group. You may ended doing 80 Km round island instead of 12 Km family ride!!! For the route/map please refer and click on the map icon below.

Participants please take note of the timing and gather at your respectively holding pen according to your riding number color. We will start on time. If you are late, it may be a lonely ride.

BANYAK TU, 5000 BOTOL AIR DISEDIAKAN! TU BELUM CAMPUR LAGI DENGAN AIR ISOTONIK, MILO DAN AIR-AIR LAIN

Read more...

Wednesday, 14 October 2009

GAMBAR SEKITAR BM MTB CARNIVAL

Nilah dia gambar yang sempat dikutip drp blog lain. Untuk tatapan kawan2, saya kutiplah dari mana2 blog walaupun gambar sendiri tak de! Sedihnya hati!
Ini bukit saya dapat kayuh sampai baju kuning dua orang. Terpaksa cerita, maklumlah gambar tak de.
Bukit ni saya surrender, separuh saja boleh daki. Tinggi wooo!
















Read more...

Tuesday, 13 October 2009

BM MTB CARNIVAL

Jumpa lagi rakan2. Dah lama tak update blog saya ni. Tak de idealah nak update. So, kali ni kita bercerita pulak tentang BM MTB yang saya dan kawan2 dah tempuhi. Route BM kali ini amat mencabar terutama sekali bab downhill. Kalau tak hati2 boleh terbang macam superman hari tu. Memang layan habis. Kali ni gambar saya bersama kawan2 dari Sri Iskandar, Taiping dan Salak tak banyak. Maklumlah kayuh "SORANG-SORANG". Kerja saya pagi ni ialah cilok gambar dari blog2 lain. Asalkan ada baju Orange Apple Green, terus je saya cilok. Demi kawan2 no problem.Memang azam di hati yang pertamanya saya nak habiskan 2 buah bukit yang betul2 mencabar fizikal dan minda dan yang ke duanya nak menamatkan kayuhan hari tu. Alhamdulillah, kebanyakan bukit dapat saya daki walaupun secara perlahan2 macam semut je. Yang sakit hati ialah tentang organiser hari tu. Tak salah rasanya kalau saya katakan depa tu kedekut, apa taknya 100+ sebotolpun tarak. Dahlah bila sampai check point 4 air mineral terpaksa kongsi dengan Jai. Oklah sambung lain kali pulak. Ngantok, nak tido.

Read more...

Monday, 5 October 2009

JAMUAN HARI RAYA ANJURAN SALAK CYCLING TEAM

Antara rakan yang hadir: 9w2DMG, 9w2VZO, 9w2BPT, 9w2OCC, 9m2NNL, 9w2DPL, 9w2DSI, 9w2SBD

Antara juadah yang dihidangkan
Ayam hutan masak rendang








Read more...

Saturday, 3 October 2009

KELAS PERSEDIAAN RAE 2009-2

Untuk makluman semua, kelas persediaan RAE akan diadakan seperti berikut:
- Tarikh :Mulai 1/11/2009
- Masa : 9.30 Pagi
- Tempat : Wakaf PARTS (Silibin)
Kepada semua rakan SWL yang akan menduduki peperiksaan RAE pada bulan 12 nanti dijemput untuk hadir

Read more...

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP